Social-Juridisk rådgiver - ER DET DIG?


SOCIAL - JURIDISK RÅDGIVNING – HELSINGE

Har du lyst til at bruge dine jura- eller socialrådgiverkompetencer til at gøre en forskel for samfundets udsatte? Så er du velkommen til at kontakte os.

 

Social-Juridisk rådgivning

Rådgivningen benyttes såvel af nydanskere som af etnisk danske borgere. De borgere, der henvender sig i rådgivningen, har typisk brug for hjælp, fordi der skal reageres på henvendelser fra de sociale myndigheder eller Udlændingestyrelsen. Det kan være sager, der kræver skriftlig behandling.

 

Hvem er vi

Vores team består i øjeblikket af to jurister., men vi har brug for yderligere 1-2 socialrådgivere eller jurister. Vi holder til i Frivilligcenter Helsinge, Vestergade 4.  Rådgivningen har åbent mandag kl. 17.00 - 18.00 i ulige uger.

Vi tilbyder gratis, anonym hjælp i socialretlige, udlændingeretlige og andre juridiske spørgsmål. Det kan enten være i form af en rådgivning, som afsluttes efter en enkelt samtale eller et sagsforløb. Mange borgere henvender sig, fordi de er i tvivl om deres rettigheder eller ikke forstår/ ikke er enig i en afgørelse fra kommunen. Vi kan hjælpe med at søge økonomiske ydelser fra kommunen.

 Her kan du gøre en forskel!

Hvad forventer vi af dig?

Som ny rådgiver skal du have mulighed for at

  • møde i rådgivning hveranden mandag kl. 17.00-18.00 i ulige uger.
  • Uden for de faste rådgivningsdage kan der komme telefoniske henvendelser om sager, som det er praktisk at tage sig af med et samme. Du forventes at være parat til også at tage denne type sager.
  • Desuden skal du være parat til at deltage i fællesmøde mellem rådgiverne ca hver 3. måned.
  • Du skal kunne lide at snakke med mennesker med forskellig baggrund og være god til at sætte dig ind i andre menneskers problemer.
  • Du skal have en god formidlingsevne i forhold til mennesker med begrænsede danskkundskaber.

Hvad får du ud af det?

Du gør en forskel for mennesker, der har brug for hjælp

Du får erfaring med at rådgive mennesker med etnisk minoritetsbaggrund.

Du får mulighed for at lære noget om mennesker med etnisk minoritetsbaggrund

Du får blive en del af et socialt fællesskab

Du får gennem nyhedsbreve information om Dansk Flygtningehjælps integrationsarbejde og mulighed for at deltage i Dansk Flygtningehjælps kurser.

Har du lyst til at høre mere, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring/sms til 30611920. 

Frivilligcenter Helsinge 
Vestergade 4
3200 Helsinge
tlf. 4879 0891