Mandecenter Truet (2)

Mandecenter truet af lukning (18.01.12)

mandecenterAarhus kan miste sit eneste center for kriseramte mænd. Mandecentret er finansieret af satspuljemidlerne, men bevillingen for 2012 er endnu ikke på plads, skriver JP Aarhus

»Det overrasker mig, at vi ikke har fået fornyet vores bevilling endnu. Det er lidt for spændende i år. Siden årsskiftet har vi arbejdet frivilligt, men det kan vi ikke blive ved med.«

Ordene falder fra centerleder Kim Nidam, Mandecentret i Aarhus, der i disse dage afventer, hvorvidt hans krisecenter for mænd fremover skal være en del af behandlingstilbuddene i Aarhus.

Allerede før jul forventede han, at der ville dumpe en bevilling ind ad døren, men det er endnu ikke sket.

Derfor er nervøsiteten så småt begyndt at melde sig i Vestergade 58 K, beretter centerlederen, som gerne vil væk fra satspuljeordningen, hvor man skal kæmpe for livet år efter år.

»Vi vil gerne væk fra afhængigheden af puljemidlerne. Om det så bliver via finansloven eller andet, er jeg ligeglad med, men vi vil meget gerne have arbejdsro. Der er jo et kæmpe behov, og det er dét behov, vi gerne vil arbejde med. Helst med ro på den økonomiske front.«

Mænd har krav på hjælp

Hans-Michael Testmann benyttede sig af centret i 2008, efter en skilsmisse året før slog ham ud af kurs. Den grafiske designer boede næsten fem måneder på krisecentret, før han atter var ovenpå. I dag er han igen i et forhold og har styr på sin tilværelse.

Det havde næppe været muligt uden mandecentret, mener han, hvorfor nyheden om stedets problemer med at finde finansiering til 2012 ikke falder i god jord.

»Jeg bliver harm og gal, når jeg hører det, for selvfølgelig har mænd også krav på hjælp. Jeg vil ikke ønske for nogen, at de skal gennemgå, hvad jeg har gennemgået, for det er virkelig ikke sjovt. Der sker enorme omvæltninger i ens liv, og for mange er der ikke langt til et misbrug, eller at man går socialt i stå,« fortæller Hans-Michael Testmann.

Fra Mandecentret åbnede i 2008 i Aarhus til sommeren 2011, hvor de seneste officielle tal er fra, har stedet haft ca. 1.000 forskellige mænd i rådgivning, og det har resulteret i 4.000-5.000 rådgivninger i form af telefonrådgivning og netværksgrupper til individuel- og parrådgivning.

(Kilde JP Aarhus)